Спортните дрехи - задължителна част от гардероба

Спортното облекло трябва да съчетава  естетика и практичност. Дали практикувате йога, бягане, фитнес, танци, футбол, или тенис - няма значение. Преди да се захванете с някое от тези начинания, уверете се, че имате подходящ спортен екип и сте оборудвани с всичко необходимо. 

Модата е непостоянно нещо. Сезоните се сменят, тенденциите се променят и това, което е "модерно" един ден, е "аут" на следващия. Стилът обаче е нещо различно. Въпреки цикличните тенденции в модата, някои основни елементи от спортното облекло винаги ще ви помогнат да се чувствате модерни, а в същото време и да ви бъде удобно. 

А, ако решите да  започнете да практикувате даден спорт, е важно да сте добре екипирани, защото в противен случай спортната ви  сесия  бързо ще се  превърне  в кошмар. Болки в глезените или коленете, чувствителни прешлени и шия, това може да означава едно - спортните ви дрехи и маратонки със сигурност не са подходящи. За да избегнете всички тези малки неприятности, ето нашите специални съвети за спортното облекло, което задължително трябва да имате в гардероба си. 

Удобно спортно облекло - как да го изберете?

За спорт е препоръчително да се насочите към висококачествени памучни дрехи, които са по-приятни за носене и най-вече по-хигиенични от синтетичните материали, които задържат миризмите на потта и по-лесно се лепят по кожата.

И накрая, изберете спортно облекло с малко еластан за максимален комфорт по време на тренировка.

Изборът на облеклото ви, също така зависи от това дали спортувате на закрито, или предпочитате занимания на открито.

Ако спортувате навън, облеклото ви до голяма степен ще бъде съобразено със сезона и температурите. През зимата ще е необходимо да имате  няколко тънки слоя. Първият слой трябва да е спортна тениска, която да отвежда потта, като позволи на кожата да диша. Върху нея трябва да носите втори, по-изолиращ слой, яке или  суитшърт с дълъг ръкав, който ще ви държи топло. Разбира се, може да изберете и съответно подходящи за сезона мъжки спортни екипи или  дамски спортни екипи, в които да се чувствате комфортно.

И накрая, лека, водоустойчива ветровка ще бъде третият и последен слой, който ще ви предпази от лошото време. За долната част на облеклото не е толкова сложно, препоръчваме ви да носите чорапогащи, които са по-дебели от клиновете, които обикновено носите за фитнес. 

 В зависимост от температурата може да се наложи да покриете крайниците си с тънки ръкавици за ръцете, лента за глава, за да покриете ушите си, шапка, за да скриете врата си, и дебели чорапи, за да избегнете болки в краката. 

 

От друга страна, през лятото, когато температурите са високи, не се покривайте прекалено много. За мъжете са достатъчни  мъжки къси панталони и мъжки суичър . За дамите тениска и къси спортни панталони също са добро решение. Препоръчваме ви също така винаги да носите със себе си бутилка вода, за да се хидратирате по време на спорт. Още нещо важно, ако слънцето грее силно, не се колебайте да носите шапка и да използвате слънцезащитен лосион.

В случай, че тренирате предимно на закрито, тогава облеклото е по-скоро въпрос на предпочитание: между горнище или тениска и къси панталони, вие избирате спортното облекло, в което се чувствате най-комфортно.

Ако просто искате да се обличате спортно,  дори да не спортувате, а за  да се чувствате удобно, детайлите са тези, които ще помогнат. Търсете детайли, които загатват за спорт, дейности на открито и леко небрежна естетика. Това, че не сте били в училищния отбор по волейбол, не означава, че не можете да се възползвате от тази небрежно-елегантна визия и да се чувствате удобно всеки ден, с помощта на тениски, къси панталони, спортни екипи и суичъри, които имате в гардероба си.

Открийте качествено спортно облекло, произведено в България, в онлайн магазина на Ardi Sport. Ние предлагаме богата гама от модели за деца, мъже и жени, които ще осигурят повече комфорт и стил във вашето ежедневие. 


Плащане

ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива